Salta al contingut

Un maig de reivindicacions socials i migració al Centre Cívic Besòs

Tasca - Centre Cívic del Besòs i el Maresme

Visibilitzar la situació que viuen milers d’immigrants a l’estat espanyol ha estat l’objectiu del cicle Reivindica’t al Centre Cívic Besòs. Del 20 d’abril al 15 de maig, l’equipament del Besòs es va omplir d’activitats per donar veu a les reivindicacions socials en relació a les fronteres i el fet migratori. El cicle va arrencar el 20 d’abril amb l’exposició fotogràfica ‘A peu de tanca’, organitzada per Stop Mare Mortum amb imatges d’Antonio Sampere amb l’objectiu de documentar i denunciar la dura situació de les persones migrants a la frontera sud espanyola, i les vulneracions dels drets humans que s’hi produeixen.

La programació va continuar el 28 d’abril, amb la presentació de la cooperativa DIOMCOOP de venedors ambulants i la projecció i debat al voltant del documental ‘El peso de la manta’, que mostra la realitat del col·lectiu dels manters de Barcelona en el període en què el col·lectiu decideix organitzar-se i crear un sindicat per defensar els seus drets. El documental es basa en el seguiment que durant sis mesos que en va fer un grup d’estudiants en formació en el camp del documental social, en el marc del programa “The Into Industry Program”, impulsat per la productora de documentals Otoxo Productions.

Divendres 5 de maig va tenir lloc una tarda i un vespre carregats d’actes. La jornada va arrencar amb el torneig amistós ‘Futbol contra el racisme’, amb la participació de quatre equips de veïns i veïnes del Barri. Del futbol es va passar a la fotografia, amb l’acte central de l’exposició ‘A peu de tanca’, que va comptar amb la participació de membres de Stop Mare Mortum i videoconnexió amb Antonio Sampere des de Ceuta. La jornada va concloure amb música africana, de la mà de la cantant Nakany Kanté. Una explosió de ritmes africans sobre l’escenari com a cloenda de luxe per a la jornada, amb la seva fusió de música tradicional mandinga, pop i afro-reggae. El cicle Reivindica’t va finalitzar el 12 de maig amb més música, de la mà del rap reivindicatiu de Khalifa Kha Klandestino.

Configuració de cookies