T’atreveixes a entrar?
Amb les portes obertes
Una porta és un símbol universal: ens permet travessar d’un lloc a un altre, fins i tot d’un estat o d’un nivell a un altre. Les portes existeixen des de fa segles, no com les coneixem ara, però l’esser humà aviat va tenir la necessitat de dibuixar-les simbòlicament, ja sigui fent una ratlla a terra o situant unes pedres en punts estratègics, per sentir quin era el moment exacte en què s’estava travessant el llindar.
I això és perquè l’important no és la porta en sí mateixa. Les portes ens parlen de sentir-nos a casa, d’un espai familiar que abandonem i al que podem retornar sempre que ho desitgem.
Els centres cívics i equipaments gestionats per TASCA saben que no hi ha res millor que una porta oberta per a rebre a tothom qui se’ns vol apropar i, per a destacar-ne la visibilitat, s’han organitzat diferents iniciatives.
La nova porta de l’Espai per adolescents 12@16 havia d’incloure una sèrie d’elements que fossin fàcils d’identificar per les veïnes del barri. Havia de ser juvenil, representar part de les activitats que es duen a terme, tenir una imatge apoderadora i, sobretot, dignificar aquests espais on sovint la resta de la població no sap què s’hi fa un cop traspassada la porta. L’artista Ricebarcelona, amb el seu estil propi, va recollir la idea, va posar de la seva collita i el resultat és una de les reixes grafitejades més boniques del barri i de la ciutat.
L’Espai Jove La Bàscula llueix renovat després de finalitzar la intervenció mural que dona color a les façanes laterals. La renovació de la imatge de l’edifici s’emmarca en el projecte Murbas (que té com objectiu donar suport a la creació jove), amb la col·laboració de l’entitat B-murals, que pretén fer de l’equipament un espai més atractiu cap al públic jove, els veïns i veïnes i totes les persones usuàries o potencials usuàries que passin per la zona. El Rughi és l’autor de l’obra, seleccionada pel jurat jove (qui també ha intervingut en la modificació de la façana) entre les 23 propostes que es van presentar a la convocatòria. L’obra ‘Jovedelik’ representa les diferents temàtiques que es treballen a l’interior de l’Espai Jove: música, pintura, dansa, etc amb un toc d’humor i amb colors molt vius que han canviat completament l’aparença de l’edifici.
I també tenim renovada la vorera del Centre Cívic Palmira Domènech! L’alumnat de la UEC del Prat ha fet una intervenció artística amb l’ajuda de l’artista @alexpandabeard per fer les esperes i les cues més amables i creatives. Podeu trobar els detalls del projecte aquí.
A les llegendes, els monstres més temibles els trobem sempre a l’entrada dels palaus i castells, protegint el que guarden al seu interior. Són aquestes portes, les més vestides, ornamentades i carregades d’una simbologia molt potent, les que guarden els tresors més valuosos.