El passat dissabte 2 de setembre, en el marc de la Festa Major de Santa Coloma de Gramenet, es va celebrar el Violeta Festival, un festival infantil i familiar coeducatiu organitzat per La CIBA, i que en la seva segona edició ha comptat amb la col·laboració dels nens i nenes del Consell de la Infància.

El Consell de la Infància cada curs treballa amb una temàtica vinculada a la ciutat i a la infància, que es desprèn de les propostes que formula la mateixa alcaldia entre les opcions d’interès per als nens i nenes. Una de les propostes del curs anterior va ser la oportunitat de participar en la programació del Violeta Festival, de la mà de la CIBA (Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista).

Durant varis mesos, els nens i nenes del Consell de la Infància han dissenyat la programació del Festival, mentre que la CIBA ha donat resposta a les necessitats tècniques per tal que les seves propostes es poguessin fer realitat. El procés ha culminat amb la celebració del Violeta Festival el passat 2 de setembre, on els nens i nenes van ser presents i es van implicar en l’organització de la jornada, des de les 9 del matí fins a les 10 del vespre.

Els infants i les seves famílies van formar part de tres punts organitzatius clau, per tal que la jornada fos un èxit: tasques d’informació (part dels infants del Consell van donar la benvinguda a la ciutadania, informant als nens i nenes visitants per orientar-los en l’oferta d’activitats del Festival), tasques de suport als cursos i tallers d’interior (part dels infants van col·laborar amb els talleristes per a la realització de les activitats organitzades) i tasques de suport a l’exterior (participant en l’organització de l’espai de joc, circ i esports).

Totes les conselleres i consellers es van mostrar contentes i satisfetes de la tasca feta i van celebrar l’èxit de participació del Violeta Festival.