La celebració del 8M (Dia internacional de la Dona) impregna les programacions de tot el mes de març als equipaments que gestionem des de TASCA.

Enguany, destaquem el cicle #EnFemení del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. Entre d’altres activitats, destaca la Taula rodona: feminismes diversos, amb la participació de Pastora Filigrana (advocada especialista en Dret laboral i sindical i en Dret d’estrangeria, que forma part del Sindicat Andalús de Treballadors i Treballadores i també de la Red Antidiscriminatoria Gitana, espais on milita per la defensa dels drets humans i contra la violència policial i la repressió) i de Siham Ater Sro (representant de la comunitat digital del col·lectiu Afroféminas a Múrcia i Andalusia, i que es defineix a si mateixa com: ‘una dona negra, africana, àrab, tuareg, musulmana i espanyola. Dona del món, mare, mediadora intercultural, intèrpret, membre de redmusulmanas i professora’).

Al Centre Cívic Besòs ja fa anys que el març és el mes del cicle aDona’t. En aquest cas, cal destacar que, juntament amb la Comissió de dones i el Pla Comunitari, s’ha promogut la creació d’un vídeo on hi participen veïnes, alumnes dels centres educatius, membres d’entitats i grups del barri, professionals de serveis… per parlar de sororitat, justícia, visibilitat, identitat i resistència, igualtat d’oportunitats i corresponsabilitat.

L’equip de Medi Obert de Rubí va omplir els carrers d’activitats diverses per a reivindicar el dia entre els joves i les joves de la ciutat. El 10 de març es va realitzar un Podcast al carrer, l’11 de març van tenir una #JamFem que va tenir molt d’èxit i el 12 de març es va organitzar un intercanvi de llibres amb una Gimkana Feminista.

L’Espai Jove La Clau va ser un dels equipaments que va participar a les activitats que es van organitzar el 8M al Parc de l’Espanya Industrial. Conjuntament amb els i les educadores de carrer de Sants, el PIJ Sants-Montjuïc, el Punt Multimèdia, la Biblioteca Vapor Vell, el Servei Ate Sants i el Servei JIP Sants, es va realitzar una obra artística col·lectiva: Una xarxa feminista.