Una habitació, un misteri, un bon equip

escape

Hem començat el curs posant-nos a prova: una habitació tancada, un límit de temps per aconseguir el que ens hem proposat, un enigma que demana ser resolt.  Aquest any també hem fet la Trobada anual de Tasca, també ens hem retrobat amb els equips després de les vacances d’estiu, hem conegut projectes que fan les seves primeres passes i els professionals que s’han sumat a Tasca per tirar-los endavant, i també hem participat en càpsules de formació que reforcen les eines i estratègies amb què comptem en la nostra gestió diària.

Però cap a mig matí del dia 9 de setembre, vuit equips de treball van sortir del Centre Cívic Besòs per enfrontar-se a diferents reptes escampats per la ciutat de Barcelona: Escape Hunt, Enigmik, Habitació 73, Projecte Target… Els room escapes són jocs de pistes i enigmes que posen a prova el teu enginy, com ho han fet tota la vida els jocs de taula o les aventures gràfiques. Però et proposen fer-ho en una habitació de debò, en viu, i el que encara ens agrada més, fer-ho en equip.

Perquè hi ha moltes maneres d’entrar en un room escape però només n’hi ha una per sortir-ne: treballar en equip.

Vam entrar en una habitació tancada i cadascú va desplegar la seva habilitat personal per explorar l’entorn, detectar pistes, situar-se en l’enigma que tenia entre mans. Vam remenar calaixos, catifes, caixes fortes, i vam trobar cadenats, formules químiques, compartiments secrets.  Vam avançar compartint uns i altres el que havíem descobert, encaixant les diferents peces, exposant les nostres teories i reconstruint-les amb les teories dels companys, vam felicitar-nos quan la combinació era la bona i vam reconfortar-nos quan encara no era, i tot plegat vigilant el compte enrere d’un rellotge que no s’aturava mai.

Comunicació, creativitat, cooperació, resolució de conflictes, negociació, competència, bloquejos, confiança, empatia, lideratge, van ser ingredients d’aquesta trobada anual, barrejats amb el joc i el misteri dels escape rooms.  D’altra banda, l’Escola EFA, escola de formació de l’Acellec, va reforçar els continguts de la jornada organitzant tres càpsules de formació simultànies que ens van permetre aprofundir en l’art de parlar en públic i posar en pràctica tècniques de negociació de la mà dels formadors Carlos van Oosterzee, Natàlia Pomar i Eusebio Lozano.

Els equips de TASCA van  participar en un taller pràctic per millorar les tècniques personals de comunicació, aprendre fórmules per transmetre confiança i enfortir discursos i presentacions. A banda de la comunicació verbal i no verbal, es van treballar aspectes com l’empremta personal i l’storytelling.  També vam poder conèixer algunes habilitats que faciliten la consecució dels objectius que perseguim i descobrir conductes de negociació que poden ser útils per a la gestió diària des del nostre lloc de treball.

De la jornada en vam treure la satisfacció de saber que engeguem el curs ben acompanyats, a punt per col·laborar i gaudir dels reptes que ens esperen.