Un Prat de records

29 de febrer de 2016

ribera5

Els records i els testimonis personals de diferents persones migrants arribades al Prat des de 1960 són l’eix vertebrador de ‘El record a escena’, presentat aquest mes de febrer al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa. Després d’un any d’investigació i treball, el projecte dels artistes Vicent Matamoros i Laura Tamayo s’ha transformat en una exposició de mapes sonors i infografia, així com una obra teatral creada i interpretada per persones vinculades als entrevistats, 14 persones del Prat de Llobregat de diferents edats i procedències que han arribat al municipi en diferents moments dels darrers 50 anys.

‘El record a escena’ és el projecte guanyador de la beca Art al Barri 2015, impulsada pel centre cívic en el marc de la convocatòria d’arts visuals UNZIP, de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. La beca té com a objectiu treballar els conceptes d’identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa a partir de metodologies participatives.

El projecte de Vicent Matamoros i Laura Tamayo té com a objectiu la memòria col·lectiva d’un fet que durant anys ha marcat a tota una població. I és que el Prat de Llobregat ha estat una ciutat de trobada per a molts migrants d’arreu, que han fet del municipi el seu lloc de residència i on els seus fills i néts hi tenen les arrels.

Us animem a visitar el blog del projecte, amb els testimonis de tots els participants, i a escoltar l’entrevista de Prat Ràdio als seus impulsors.