Treballem la creativitat amb el professorat del Comerç i les escoles

comerç_web

El comerç i les escoles dóna el tret de sortida del Premi Punts de Llibre amb la sessió formativa per al professorat participant. El taller va tenir lloc el passat 26 de novembre a l’Abacus Eixample, un dels comerços del programa educatiu, i va comptar amb un gran èxit d’assistència i participació. L’objectiu d’aquesta sessió és treballar la creativitat i donar eines al professorat de cara a la convocatòria del premi, que busca estimular la creativitat de l’alumnat a partir de l’elaboració de punts de llibre.

Cécile Ribas, artista i professora de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona, va ser l’encarregada de conduir aquesta sessió pràctica on els participants van conèixer tècniques gràfiques i de dibuix pensades per ser adaptades amb nens i nenes des de l’educació infantil i primària fins la secundària. Els docents ho van posar en pràctica elaborant els seus punts de llibre a partir de la temàtica del comerç de proximitat.

Durant el curs, el professorat participant traslladarà a les aules el repte de plasmar en punts de llibre la visió i idees dels alumnes sobre el comerç de barri a través del llenguatge plàstic. Amb l’objectiu de donar a conèixer el treball dels centres, l’Ajuntament de Barcelona editarà 500.000 exemplars de punts de llibre, que es distribuiran per tots els comerços dels eixos comercials de Barcelona amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. Els punts de llibre seleccionats per al Premi Punts de Llibre seran exposats el proper mes d’abril a la 8a Mostra El comerç i les escoles.