Tornem a repensar la ciutat de la mà dels més petits

santacoloma_web

Els parcs són un dels espais habituals dels nens i nenes i, per això, és un dels primers elements del seu entorn que els ve al cap davant del repte de millorar la ciutat. El riu, els carrers, l’escola, els espais buits, la convivència amb els veïns i veïnes… Els més petits tenen molt a dir sobre què els preocupa i com millorarien el seu municipi. Des d’aquest mes de gener, tornem a les escoles de Santa Coloma de Gramenet amb l’activitat ‘Coneix i participa en el teu ajuntament’, amb l’objectiu que els més petits reflexionin sobre la seva realitat i  participin en el seu municipi.

El curs passat, TASCA va ser responsable del disseny i la dinamització de les primeres activitats d’aquest projecte. Aquest mes de gener hem tornat a les aules de Santa Coloma de Gramenet per continuar repensant la ciutat de la mà dels petits de 3r, 4t i 5è de Primària i introduint-los en la cultura participativa. Durant aquest trimestre, més de 300 nens i nenes de 8 centres educatius participaran en aquesta activitat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, adreçada a alumnat de d’educació primària.

Durant les sessions a les escoles, els nens i nenes reflexionen sobre com es podria millorar la ciutat i descobreixen quins són els canals de participació de la ciutadania, posant en pràctica dinàmiques per prendre decisions de manera col·lectiva i acordant propostes concretes. Aquestes propostes són les protagonistes de les visites a l’ajuntament que posteriorment fan les escoles, on els mateixos nens i nenes presenten les idees i necessitats que han consensuat a l’aula a l’alcaldessa del municipi, Núria Parlon, o d’altres membres del govern municipal.