Teixidors i teixidores

vaixell-web

Teixir és entrellaçar fils, creant una estructura molt més forta. A TASCA som teixidors i teixidores i des dels equipaments apostem pel treball amb el territori, teixint xarxes i dinamitzant la vida als barris. Aquest curs ha estat una bona mostra d’aquest treball i els equipaments TASCA han desenvolupat nombroses iniciatives per potenciar les aliances amb entitats i col·lectius dels seus territoris.

Com us explicàvem el passat mes de maig, el Casal Infantil Municipal El Vaixell ha fet del treball comunitari una de les principals línies de treball, donant a conèixer el projecte a les famílies del barri i establint vincles amb entitats, veïns  i veïnes. Una feina que es reflecteix en l’augment de la participació al casal i la posada en marxa de nous projectes. Com a mostra d’aquesta línia de treball, cal destacar les iniciatives conjuntes amb altres entitats del barri, com ara les activitats intergeneracionals amb els casals de gent gran del Besòs desenvolupades al mes de maig. En aliança amb l’entitat Tricotin Tricotan, els Casals de Gent Gran de la Verneda Alta i de Sant Martí van realitzar un taller de creació amb llana amb els nens i nenes.

També el Centre Cívic Besòs fa del treball amb el territori un dels seus trets característics i són moltes les activitats i projectes que es desenvolupen en xarxa amb entitats i col·lectius del territori. El cicle ADONA’t n’és un bon exemple, així com d’altres iniciatives com el Besmina, mostra d’art al carrer celebrada aquest mes de juny. El centre cívic també participa al Pla de Desenvolupament Comunitari del Besòs-Maresme, i aquest mes de juny ha tornat a col·laborar amb la Festa Major del Besòs, així com a la Festa Jove, organitzada pel col·lectiu Pere IV per a Joves.

La Bàscula també ha viscut aquest juny un tancament de curs festiu, amb la col·laboració de l’equipament tant a la Festa Major del barri de La Marina com a la primera edició de la Festa Major Alternativa. El 2015-2016 ha estat per La Bàscula un curs en què el treball en xarxa ha estat un dels grans protagonistes, amb iniciatives ben diverses en aliança amb altres agents del barri de La Marina. Cal destacar el cicle de concerts al carrer Take Away, realitzats en espais freqüentats pels joves. Una iniciativa en col·laboració amb els educadors de carrer, que ha estat un gran èxit per la ràpida implicació del jovent del barri.

Una dinàmica de treball en xarxa que també posa en pràctica el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, amb nombroses aliances amb entitats i col·lectius del territori. Una forma de treballar que es reflecteix en iniciatives com el Xiringuito d’Estiu. Com cada mes de juny, el Sant Jordi Ribera Baixa dóna la benvinguda a l’estiu amb una festa amb la participació d’entitats, mostra de tallers i gastronomia, arts escèniques i sopar popular. El territori també és l’eix vertebrador de les propostes d’arts visuals en què posa el focus el centre cívic.