Repensem la ciutat amb els nens i nenes de Santa Coloma de Gramenet

participacio3_web

Com podem millorar la nostra ciutat? Aquest és un repte on tots i totes tenim molt a dir, i els nens i nenes no són una excepció. Què els preocupa? Què farien per millorar el seu barri o el seu municipi? Des d’aquest mes de febrer tornem als centres educatius de Santa Coloma de Gramenet per repensar la ciutat de la mà de l’alumnat de 3r, 4t i 5è de Primària i introduir-los en la cultura participativa.

L’activitat ‘Coneix i participa en el teu ajuntament’ vol activar a l’aula un procés de reflexió i participació que derivi en propostes concretes per transformar la ciutat. Cercar informació, compartir i contrastar opinions, posar en comú les idees, cercar el consens, generar una proposta conjunta… De la mà del dinamitzador, els nens i nenes experimenten a l’aula un procés participatiu per convertir els seus neguits i idees en propostes per incidir en el seu entorn.

El projecte té com a objectiu que els nens i nenes coneguin els canals de participació de la ciutadania a l’Ajuntament, posin en pràctica dinàmiques per prendre decisions de manera col·lectiva i participin des de l’aula en propostes de millora de la ciutat. Les propostes sorgides d’aquest procés són les protagonistes de les visites a l’ajuntament que fan els centres educatius, on l’alcaldessa del municipi, Núria Parlon, o altres membres del govern municipal poden escoltar de primera mà les idees i necessitats consensuades pels nens i nenes a l’aula.