Reflexions amb el professorat per engegar el nou curs d’El comerç i les escoles

comerç3_web

Arrenca un nou curs del programa educatiu ‘El comerç i les escoles’ i, com sempre, comencem amb una trobada amb el professorat. El passat 18 de setembre va tenir lloc la sessió informativa del programa, adreçada als i les docents per descobrir les novetats d’aquest curs escolar, resoldre dubtes i donar eines per treballar el consum responsable amb l’alumnat. Una oportunitat per compartir amb el professorat la importància d’educar per consumir d’una manera activa, crítica i responsable i posar en valor el comerç de proximitat. Entre les novetats d’enguany, cal destacar les visites guiades a 7 comerços emblemàtics de la ciutat.

La sessió va comptar amb la participació de dos dels comerciants que ofereixen visites guiades als seus comerços, per acostar al professorat ‘El comerç i les escoles’ des de la perspectiva del comerciant. Des de l’experiència d’un dels comerços més veterans al programa, Casa Piera, fins a la motivació d’un comerç de recent incorporació al programa educatiu, la llibreria cooperativa La Carbonera. A més de la visió dels comerços, l’acte va incloure un taller impartit per CUS, per donar eines pedagògiques per treballar el consum responsable als centres educatius.

L’acte va tenir lloc a l’Espai Consum Responsable, un nou espai ubicat al Palau Foronda i inaugurat el passat mes de març amb la voluntat de ser un espai referent a la ciutat en qüestions relacionades amb el consum. Aquest nou espai sorgeix arran de l’Estratègia d’Impuls del Consum Responsable 2016-2019, sota el paradigma del consum com a part pro-activa del model socioeconòmic. Aquest equipament, que inclourà l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, treballarà en xarxa amb iniciatives i entitats ja existents i incorporant nous serveis d’atenció a les persones consumidores.

El període d’inscripcions a les diferents activitats que ofereix el programa educatiu encara està obert i els centres educatius poden sol·licitar la seva participació fins al 15 d’octubre.