Realitat augmentada al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa

27 d’abril del 2015

riberabaixa_web1

Grans dosis d’innovació tecnològica a la Festa Major del barri de Sant Jordi del Prat de Llobregat. El passat 18 d’abril, el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa va celebrar les festes del barri amb els petits de 9 a 12 anys amb un joc de pistes tecnològic. La tercera edició de la gimcana ha girat al voltant de la realitat augmentada, concepte treballat anteriorment al Klub Infantil Tecnològic del centre, programa educatiu que, mensualment, apropa els nens i nenes a la cultura digital.

Els participants es va endinsar en la història imaginària de Vila Faula i van haver de superar diferents proves físiques, intel·lectuals i tecnològiques per desfer el malefici que havia deixat la població atrapada. Assumint diferents rols com a jugadors i guiats per un personatge fictici a través de vídeos a la xarxa, els nens i nenes van haver de treballar en equip per superar l’aventura. Per aconseguir-ho, disposaven d’elements analògics, com ara un mapa per orientar-se; i d’altres tecnològics, com una tablet per escanejar codis QR i imatges amb realitat augmentada.

Aquesta proposta s’emmarca en l’especialitat de cultura digital del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, que desenvolupa projectes com el KIT, Klub Infantil Tecnològic, un espai d’aprenentatge i joc per a l’experimentació amb nous dispositius digitals, amb una programació continuada de tallers lúdico-experimentals que combinen la tecnologia i la creativitat.