Privacitat als dispositius mòbils a YOMO Barcelona

yomo2_web

Del 27 de febrer al 2 de març estarem a YOMO Barcelona, Festival del Mòbil per a joves, un esdeveniment del Mobile World Congress per acostar als joves el món de la ciència i la tecnologia. Hi serem de la mà de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades de la Generalitat de Catalunyaque ha confiat en TASCA per al muntatge del seu estand al festival, i per al disseny dels materials didàctics de suport als tallers que s’hi realitzaran a partir de continguts especialitzats. AKTES, empresa col·laboradora de TASCA i especialitzada en l’organització d’esdeveniments, ha assumit el disseny i muntatge de l’estand interactiu, on els joves descobriran aspectes clau de la privacitat als dispositius mòbils.

Com podem prevenir la pèrdua de la nostra informació si ens roben el mòbil? Com ens protegim d’accessos no desitjats als nostres dispositius? Aquestes són algunes de les qüestions que els i les joves participants podran treballar a les activitats que es desenvoluparan a l’estand. Amb aquests tallers, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades vol donar eines als joves per ajudar-los a utilitzar els dispositius mòbils de manera més  segura i intel·ligent, amb l’objectiu de promoure l’ús racional i coherent de les noves tecnologies i dotar els joves dels coneixements per discernir i evitar els possibles perills de la xarxa.

L’objectiu de YOMO Barcelona és inspirar els joves i despertar vocacions en els àmbits de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i el disseny i les matemàtiques, a través d’activitats interactives que els permetin descobrir aquestes disciplines d’una manera pràctica i engrescadora. L’esdeveniment s’adreça a estudiants de 10 a 16 anys i seran més de 20.000 els joves que visitaran aquest espai amb els seus centres educatius, procedents d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.