El Premi Punt de Llibre s’emmarca dins el programa educatiu ‘El comerç i les escoles’ de l’Ajuntament de Barcelona, impulsat per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. El programa té per objectiu afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de Barcelona mitjançant el comerç de barri i alhora educar per a un consum crític i responsable.

La creativitat, les tècniques plàstiques que han utilitzat i l’alineació amb el lema ‘comerç de proximitat’ són els criteris de valoració d’aquesta iniciativa, que reconeix els millors dibuixos fets per l’alumnat dels centres educatius participants

La reunió del Jurat Premi Punt de Llibre 2024 s’ha celebrat el passat 21 de febrer, amb la implicació de l’àmbit universitari Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, del món del disseny Ladyssenyadora, i del sector comercial i educatiu que han posat a disposició els seus coneixements per valorar els dibuixos fets per l’alumnat.
Els punts de llibre escollits s’editaran i se n’imprimiran 200.000 unitats que seran distribuïdes, dins la campanya de Sant Jordi, als comerços dels eixos i associacions comercials de Barcelona.