Cap de setmana d’AMOR al Ribera

El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa ha viscut aquest novembre un cap de setmana especialment intens i vibrant de la mà de dues propostes plenes d’amor: ‘Llavors, llavors’, en el marc del projecte ‘Qué Bonito Amor’ del dispositiu d’Arts Visuals UNZIP, i la primera ‘Crop Solidària’ del Prat, per a amants de l’scrapbooking i del món del “fet a mà”.

Dissabte 17 de novembre, el dispositiu d’Arts Visuals /Unzip es va traslladar al centre cívic per celebrar l’acte “Llavors, llavors”, en el marc del projecte de mediació i suport a la creació ‘Qué Bonito Amor’, que treballa per connectar persones desconegudes del Prat i rodalies amb interès en l’art i els processos participatius amb l’objectiu de generar una xarxa afectiva. L’esdeveniment va tenir com a fil conductor les plantes i la necessitat de cuidar-les com a símbol de com les relacions i els projectes han de ser cuidats també.  Els i les participants van poder compartir idees, reflexions i projectes al voltant de l’art i la creativitat a la ciutat.

L’acte va comptar amb la participació d’entitats com l’Associació de Dones Progressistes Frida Kahlo, Sant Jordi Teatre i el Grup de Patch de les Puntaires, així com d’alumnat de l’IFE (Itineraris  Formatius Específics), que hi van aportar els seus coneixements sobre jardineria.

D’altra banda, diumenge 18 de novembre es va celebrar la primera Crop Solidària al Prat, fruit de la proposta de la Raquel Martín, creadora del blog ‘Semanas que pasan como días’. L’acte va reunir les alumnes del curs d’àrab, el grup de patch de les Puntaires, les scrapers del grup Scrapprat i moltes veïnes per crear petites peces fetes a mà i donar-les al projecte Una Navidad de Ilusión, que les ven i dóna els diners recaptats a la Fundació Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.