Personatges en joc: la història de la ciència a través de jocs en línia

personatges_web

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha confiat en TASCA per realitzar una activitat educativa relacionada amb el programa Personatges en joc. Es tracta d’una col·lecció de materials educatius multimèdia que es va posar en marxa l’any 2009, i que té per objectiu donar a conèixer personatges de la història de la ciència i la tecnologia de Catalunya als estudiants de primària. Amb les activitats educatives de Personatges en joc, que acaben d’obrir inscripcions i es desenvoluparan durant el curs 2015-2016, TASCA engega un nou projecte d’educació científica.

Personatges en joc viatjarà per les escoles catalanes a través d’un joc en línia tutoritzat a través del qual els nens i nenes descobriran la revolució industrial de la mà de Ferran Alsina, científic, tècnic industrial i economista català. Els centres educatius participants faran front a una sèrie de reptes didàctics i entre totes les escoles que els superin es sortejarà una sessió de conta-contes final amb la qual el personatge visitarà el centre.

A més de Ferran Alsina, la col·lecció de jocs virtuals Personatges en joc inclou científics tan rellevants com Narcís Monturiol, Joan de Peratallada, Miquel Crusafont i Francesc Castellví. Aquest projecte multimèdia és fruit de la col·laboració entre la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per donar a conèixer personatges rellevants del món de la ciència i la tècnica de la història de Catalunya.