Des de TASCA, portem més de trenta anys dinamitzant infants i joves i dissenyant projectes educatius. Una de les propostes liderades per l’administració pública i duta a terme amb la complicitat del sistema educatiu que genera en els infants sentiment de pertinença a l’aula, l’escola, al barri, a la ciutat i al planeta, és el Consell de la Infància.

El Pla d’Acció Municipal (PAM) recull els objectius i accions del mandat que l’ajuntament ha pactat amb la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet. Recentment s’ha celebrat ‘La setmana del PAM a la xarxa’: els nens i nenes del Consell de la Infància de Santa Coloma de Gramenet s’han convertit en periodistes i han presentat, a través d’entrevistes i continguts audiovisuals la seva anàlisi sobre el món del Lleure, l’Educació i les Activitats Extraescolars. Podeu descobrir la ciutat de Santa Coloma de Gramenet sota la mirada dels seus infants aquí.

L’any 2018 UNICEF va designar Santa Coloma de Gramenet com a Ciutat Amiga de la Infància. Amb aquest reconeixement, es posa en valor el treball que durant anys Santa Coloma ha realitzat en relació a les seves polítiques destinades a la Infància; entre d’altres, el Consell de la Infància dels nens i nenes de la ciutat.

Aquestes últimes setmanes, el Consell també s’ha implicat en la realització d’un Manifest sobre la Guerra d’Ucraïna. Arran de la situació que s’està vivint en aquest país, algunes escoles de Santa Coloma de Gramenet s’han organitzat per a prestar la seva ajuda a les famílies ucraïneses, ja sigui organitzant activitats de conscienciació amb l’alumnat o realitzant accions d’enviament d’elements bàsics com menjar i roba.