Comença la tercera edició del projecte Percussió i Interculturalitat amb un grup de 4t d’ESO de l’Institut Montjuïc. El projecte tracta d’aprofundir en el coneixement de la percussió i de la interculturalitat al llarg de les sessions, amb la intenció de generar una peça final que integri l’aprenentatge de la percussió i la interacció entre cultures diverses.

Percussió i interculturalitat és un projecte comunitari que es desenvolupa de febrer a maig a les instal·lacions de l’Espai Jove La Bàscula. Hi participen un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’INS Montjuïc guiats per Brincadeira, companyia de batucada resident a La Bàscula.

El projecte genera un espai d’experimentació i creació musical amb instruments de batucada i la integració d’altres ritmes, sons i melodies provinents de diferents orígens culturals.

Els i les joves participants experimenten amb els instruments de percussió, aprenent diferents sons i ritmes. Es coneix el funcionament d’una batucada a partir de l’aprenentatge vivencial.

El projecte treballa la interculturalitat, amb sessions específiques amb altres músics o creadores de diferents procedències. A partir de la percussió pròpia de cada indret, emergeix el diàleg entre diferents realitats culturals que convergeixen en la peça final.

Més enllà de la creació de la peça, es posa èmfasi especialment al procés d’intercanvi cultural. La interacció positiva entre cultures es dona especialment en les diferents sessions on hi participen músics convidats d’altres orígens.

La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.