Els centres cívics son un equipament públic on es desenvolupen, entre d’altres línies de treball, tot tipus d’activitats culturals i socials com ara cursos i tallers, música, teatre, dansa i exposicions.

Cada equipament destaca per un treball multidisciplinari, on s’aprofundeix des dels cursos i tallers així com des d’altres actuacions. En el cas del Centre Cívic del Besòs i el Maresme aquesta singularitat s’expressa en la cultura del flamenc, el desenvolupament de projectes de dinamització juvenil i la seva vinculació amb el territori. La programació de cursos i tallers del centre es fa palesa d’aquesta especialització, amb una acurada oferta formativa de l’Escola de Flamenc, que es complementa amb opcions diverses de salut i benestar, música, dansa i teatre, humanitats, arts plàstiques, ecologia urbana i sostenibilitat, tallers infantils i tallers per a joves.

Dins la programació del Centre Cívic Parc-Sandaru, hi destaca l’oferta de Monogràfics gratuïts programats per a joves, adults i gent gran, que apropen tant el teatre intergeneracional, la lectura i les danses, com altres propostes de benestar i activitats en família; mentre que, al Prat de Llobregat, les propostes del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa i el Centre Cívic Palmira Domènech engloben des de tallers d’artesania i gastronomia, fins a activitats de cultura digital, il·lustració científica i gyotaku , una tècnica per imprimir peixos i plantes.