Un curs carregat de novetats al programa ‘El comerç i les escoles’

comerç_webMés de 60 comerços de proximitat ja es preparen per obrir les seves portes a l’alumnat de Barcelona. El programa educatiu ‘El comerç i les escoles’ engega un nou curs escolar carregat de novetats, amb les visites guiades al comerços barcelonins a punt de començar. Nova web, tret de sortida del projecte Geoemblemàtics, nous tallers de consum i moltes altres novetats que s’aniran anunciant al llarg del curs.

Amb l’objectiu de visibilitzar les diferents activitats i de facilitar la interacció dels participants amb el programa educatiu, ‘El comerç i les escoles’ estrena web, amb un nou disseny, més continguts i recursos, i noves funcionalitats per facilitar, per exemple, la tria de comerços per a les visites guiades.

També s’estrena el projecte Geoemblemàtics, que després de la prova pilot del curs escolar passat s’ha reformulat per arribar a més centres educatius i a la ciutadania. L’objectiu d’aquesta nova activitat és donar a conèixer els comerços emblemàtics de Barcelona a través d’una ruta de Geocatxing, joc mundial a l’aire lliure que consisteix a cercar tresors amb l’ajuda de dispositius GPS. Així, els centres educatius rebran una guia didàctica que els permetrà treballar amb l’alumnat els comerços emblemàtics i prendre consciència del seu valor històric, cultural i social. Després, sortiran a la cerca d’aquests tresors, una aventura que els portarà a visitar i conèixer alguns comerços emblemàtics de la ciutat.

També en els tallers de consum hi ha novetats enguany, com ara la incorporació de dos nous tallers: ‘Sobirania alimentària, de proximitat, responsables i sostenible’ i ‘Etiquetatge i segells en l’alimentació’. L’oferta de tallers del programa ‘El comerç i les escoles’ té com a objectiu que els estudiants coneguin de primera mà qüestions generals de comerç i consum i reflexionin sobre la necessitat dels béns que s’adquireixen. Una invitació a la pràctica d’un consum sostenible, solidari i de proximitat.