Millorar la ciutat de la mà dels més petits

santacoloma-web

Renovar l’escola, netejar l’aigua del riu, millorar els parcs i crear zones verdes, donar un ús als espais i edificis buits… Són moltes de les idees que bullen al cap dels nens i nenes de Santa Coloma de Gramenet davant del repte de millorar la ciutat. Durant aquest trimestre, TASCA ha estat responsable del disseny i la dinamització d’una activitat a les escoles de la ciutat, amb l’objectiu que els més petits participin en el seu municipi.

Com funciona l’Ajuntament? Com hi podem participar? Com ens posem d’acord entre tots i totes? Què podem fer per millorar la ciutat? Durant la sessió a les escoles, els nens i nenes han pogut descobrir quins són els canals de participació de la ciutadania i han posat en pràctica dinàmiques per prendre decisions de manera col·lectiva, acordant propostes concretes per millorar la ciutat que han presentat a l’Ajuntament durant una visita al consistori.

Més de 300 nens i nenes de 7 centres educatius del municipi han participat en aquesta activitat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, adreçada a alumnat de 3r i 4t de primària per introduir-los en la cultura participativa. Els diferents grups classe han visitat el consistori i han presentat les seves propostes a l’alcaldessa, Núria Parlon.