Des de TASCA, som expertes en les necessitats dels nois i noies joves i adolescents, perquè fa més de trenta anys que dissenyem i executem activitats educatives per aquesta franja d’edat, ja sigui dins l’educació no formal o des del treball comunitari i en xarxa que realitzem des dels equipaments socioculturals que gestionem.

A Rubí, hi ha una aposta clara per reforçar la dinamització dels i les joves a través de la participació i la dinamització, i des de TASCA gestionem un programa aterrat al territori però amb visió transversal de ciutat, que s’adreça a la població jove d’entre 12 i 29 d’anys.

L’equip d’educadores ha ampliat recentment l’abast dels barris als que s’ofereix el servei, oferint-lo a cinc barris més. En paral·lel, es segueix treballant als sis instituts públics, amb la perspectiva d’ampliar el nombre de centres educatius participants de cara al curs vinent.

Durant aquest trimestre, s’ha elaborat el proper Pla Local de Joventut i, a les jornades participatives on els nois i noies han pogut dir la seva, així com des de Rubí Jove als Instituts, també s’han recollit un grapat de propostes que inundaran els carrers de la ciutat en horari de tardes.

Les educadores del servei de Medi Obert estaran acompanyant als i les joves amb diverses activitats als carrers. Per una banda, s’ha programat un taller de perruqueria quotidiana, sorgit de la demanda de diversos joves als instituts. El col·lectiu Fridays for Future realitzarà dos tallers, un cinefòrum entorn l’industria tèxtil, i un taller de reciclatge d’envasos per elaborar testos i plantar flors i plantes, en col·laboració amb l’entitat Font del Ferro.

De la demanda dels nois i noies per a realitzar alguna activitat intergeneracional, n’ha sorgit un taller on cinc joves i cinc persones de més de 65 anys, elaboraran un Capgròs que desfilarà a les festes populars.

D’altra banda, reforcem la proposta de l’esport, una de les demandes que tenen més bona acollida: Bàsquet a la Plaça de la Sardana, Futbol per a noies i persones no binàries a la pista del Centre Cívic Can Fatjó, Volei al Parc de Ca N’oriol i la Nit Jove (lliga nocturna de futbol per a majors de 18 anys).

Dins l’ampli ventall d’activitats d’oci , creativitat i participació, Rubi Jove als Barris realitzarà un Llibre-Catching per celebrar Sant Jordi, i una batalla de Rap amb el col·lectiu URBE (joves rubinencs de 15 a 21 anys apassionats per la improvisació i el rap).

Pel que fa a l’Orientació Laboral i Formativa, obrim el servei d’acompanyament a la sol·licitud de beques d’estudis post-obligatoris, oferim una sessió orientativa sobre l’oferta de cicles formatius, i iniciem les aules d’estudi en horari de matí.

Al voltant de la Salut Juvenil trobem diversos tallers de gestió de les emocions (dinamitzats per la psicòloga Cecilia de Gracia), de sexualitat (a càrrec de les sexòlogues Irene Soriano i Alba Calderón), i de drogues i consums responsables (dinamitzat per les educadores de Rubí Jove als barris).

En paral·lel a la programació, continuem fent observació i detecció de les necessitats als barris, recollint propostes dels i les joves de Rubí, un dels objectius principals del nostre projecte.

Ens veiem als carrers!