L’encís del comerç emblemàtic, al Born Centre Cultural

começemblemàtic_web

El passat 20 de febrer vam fer un viatge pel comerç barceloní i les seves botigues més emblemàtiques de la mà de les il·lustracions de Patrícia Soler. El Born Centre de Cultura i Memòria va ser l’escenari per a la presentació del llibre il·lustrat “Barcelona, l’encís del comerç emblemàtic”, impulsat per la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona per apropar-nos a aquests comerços singulars, que formen part de la identitat de la ciutat i són testimoni viu de la seva història.

L’acte va comptar amb la participació de l’escriptora i artista Patrícia Soler, autora de les il·lustracions, que parla del llibre com d’un “viatge en el temps”. També amb Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats, que va destacar el llibre com una gran eina per posar en valor els comerços emblemàtics de Barcelona en el marc de les accions per “preservar el nostre patrimoni que, de fet,  és preservar la nostra ciutat”. En la mateixa línia, Mercè Garcia, directora de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, va destacar el comerç emblemàtic com un tret diferencial de Barcelona, que ens permet conèixer els barris i la seva història a través d’aquestes botigues tan singulars.

L’acte també va comptar amb la conferència d’en  Josep Fornés, antropòleg i director del Museu Etnològic de Barcelona, que va incidir en el comerç com a creador d’identitats. “La Barcelona imaginada es llegeix en els davantals de les floristes, en la gent que va amb el carro al mercat i en els aparadors guarnits de cada botiga”, explicava Fornés durant l’acte.

La Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona ha confiat en TASCA per a l’organització d’aquest acte de presentació, que es va desenvolupar a la Sala Moragues del Born Centre de Cultura i Memòria. Els assistents a la presentació també van poder gaudir d’una  visita guiada pel jaciment del Born CCM.