Les Biblioteques de Barcelona s’han significat per la seva programació cultural. Aquesta programació ha esdevingut amb el temps un servei més que els equipaments bibliotecaris ofereixen a la ciutadania. L’ampli ventall d’activitats que en formen part està centrat en la difusió cultural i de la lectura i moltes d’elles estan adreçades a un públic infantil i familiar. Moltes d’aquestes propostes estan fortament arrelades a la realitat cultural de l’entorn social dels territoris on s’ubiquen les biblioteques, però també atenen a una lògica de xarxa de ciutat.

El mes d’agost és un període en què l’agenda cultural i social a la ciutat baixa amb molta intensitat i aquesta davallada s’ha agreujat per la situació actual de pandèmia. Aquesta circumstància es fa més palesa als barris amb major complexitat social i situacions vulnerables com són els barris que formen part dels territoris on actua el Pla de Barris.
En aquest context, TASCA s’ha encarregat de la coordinació i desenvolupament d’alguns dels Bibliocasals que s’impulsen des del Pla de Barris i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.  Es dona així resposta a les diferents necessitats i demandes culturals d’aquests usuaris des d’una perspectiva territorial i de ciutat amb una proposta de qualitat formada per activitats, tallers, narracions. Des del 2 d’agost fins al 10 de setembre hem estat organitzant diferents activitats a la Biblioteca Bon Pastor, Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero, Biblioteca Les Roquetes, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé i Biblioteca Zona Nord.
Més de 450 infants d’entre 6 i 12 anys han pogut gaudir de tallers, contacontes i espectacles de màgia que ens han servit per a fomentar el gust per la lectura, potenciar la creativitat, treballar la perspectiva de gènere i valorar la interculturalitat com una oportunitat d’enriquiment personal i social.