La Laura i en Joan viatgen per les escoles per acostar la ciència als més petits

28 de maig de 2015

SUR2_web

Durant aquest mes de maig, el programa educatiu ‘Viu la recerca amb la Laura i en Joan’ ha viatjat per tot Catalunya per despertar les vocacions científiques entre els més petits. De la mà dels contes i la maleta pedagògica de la Laura i en Joan, el programa de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha continuat aquest curs introduint els nens i nenes en disciplines tan diverses com l’arqueologia, la nanotecnologia, la fotònica, la lingüística i l’aqüicultura.

Les activitats presencials d’aquest curs 2014-2015 han finalitzat després de passar per escoles de tot el territori català, a municipis com ara l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Vacarisses, Badalona, Reus, Bellpuig, Vilanova i la Geltrú, Sant Jordi Desvalls i la Pobla de Claramunt. A les activitats de fotònica, els alumnes han pogut aprendre com es fa la fotosíntesi i tot el que ens ofereixen energies renovables com les plaques fotovoltaiques. Els nens i nenes que han participat a les activitats de lingüística han descobert com es va originar l’escriptura i com la lingüística pot contribuir a les investigacions policials. Pel que fa a les activitats de nanotecnologia, els alumnes han pogut aprendre que hi ha moltes coses que no es veuen a simple vista i com es pot treballar a escala molt petita per canviar les propietats dels elements. Els nens i nenes que han treballat l’arqueologia, han descobert com vivien els pobles ibers i com es treballa en un jaciment arqueològic.

Fins mitjans de juny, les maletes pedagògiques sobre aqüicultura continuaran encara viatjant per tot el país després de passar per centres educatius de Montblanc, Prades, Tarragona, Tàrrega, Calders i La Secuita, on els nens i nenes han pogut descobrir els secrets del mero, una espècie en greu perill d’extinció.