La màgia del comerç a la Mostra ‘El comerç i les escoles’

mostra3_web

Un any més, ‘El comerç i les escoles’ ha celebrat un curs ple d’activitat amb un acte ben especial, amb la participació de tota la comunitat que fa possible el programa educatiu: els comerços col·laboradors, el professorat, l’alumnat les seves famílies. Amb el lliurament dels premis Punt de llibre i la inauguració de l’exposició que impulsa el programa educatiu, la màgia del comerç va omplir el CCCB el passat 19 d’abril.

La creativitat d’alumnes de tota la ciutat va ser, com sempre, una de les protagonistes de l’esdeveniment. Durant l’acte vam poder conèixer els 14 guanyadors i guanyadores dels premis Punt de Llibre, que van presentar els millors dibuixos reflectint la seva visió del comerç de barri i que han estat seleccionats pel jurat entre les propostes de 5.572 alumnes participants de 56 centres educatius. Aquestes creacions premiades es van editar en format de punt de llibre i van omplir la ciutat el passat cap de setmana amb motiu de Sant Jordi. I és que 500.000 exemplars dels punts de llibre es van distribuir pels comerços de tots els eixos comercials de la ciutat, per repartir-los a la ciutadania durant la diada.

Per tancar l’acte, els assistents van ser els primers a descobrir l’exposició impulsada pel programa educatiu, amb la inauguració de la mostra itinerant ‘Petit comerç, grans canvis’, un reconeixement a la tasca del comerç a la nostra ciutat, aprofundint en els valors intangibles de les botigues de proximitat. L’exposició viatjarà per diferents espais de la ciutat i es podrà visitar al Centre Cívic Torre Llobeta, l’Envelat del Bicentenari de les Festes de Gràcia, el Centre Cívic Can Castelló i el Centre Cultural Casa Orlandai.

El mag Pere Miró, de la botiga Rei de la màgia, va ser l’encarregat de conduir l’esdeveniment, afegint a l’acte grans dosis d’emoció. Per a l’organització de l’esdeveniment, TASCA va comptar amb el suport de l’empresa col·laboradora AKTES, que va assumir també la producció de la mostra ‘Petit comerç, grans canvis’.

Un esdeveniment ben especial per celebrar la cloenda d’un curs més del programa educatiu impulsat per la Direcció de Comerç de l’Àrea d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona. Les activitats del programa encara continuen i es tancaran al mes de juny havent arribat a més de 9.400 alumnes de 99 centres educatius de tota la ciutat.