Tancament Future Epics

Després de dos anys treballant en el projecte europeu Future Epics, durant la setmana del 23 al 28 de novembre hem dut a terme l’últim seminari de treball. El projecte havia d’acabar amb una última trobada artística i de síntesi a Vitlycke Centre for performing arts, situat a la localitat sueca de Tanumshede, però la situació de pandèmia generada per la Covid ens ha fet aplaçar l’esdeveniment dues vegades i, finalment, vam haver d’optar per reformular el projecte i plantejar l’últim laboratori de creació en format on-line.

Així doncs, durant l’última setmana de novembre, l’entitat sèrbia Heartefact, els croats organitzadors del Dubrovnik Summer Festival , el centre Vitlycke Centre for performing arts , i TASCA hem compartit amb el públic general la feina desenvolupada durant aquests dos anys de col·laboració. Podeu consultar el programa sencer de la setmana aquí: Future Epics: Online residency program from 23th til 28th November.

La implicació de TASCA amb el projecte ens ha portat a conèixer espais de creació artística i entitats de dinamització cultural a Sèrbia, Croàcia i Suècia, països en els que hem viatjat per fer les trobades entre els socis participants i intercanviar experiències. Així mateix, vam ser les encarregades d’organitzar un Lab de creació artística a Barcelona, el qual va estar impulsat en col·laboració entre el Centre Cívic Besòs i el Centre Cívic Parc Sandaru. Sota el títol Devised theatre and performance, el novembre del 2019 vam unir els i les participants provinents dels països socis i joves usuàries dels centres cívics i, després d’una setmana de workshop de creació, van presentar la seva peça final a la Sala Carlos Díaz.

Tot el projecte ha girat entorn al patrimoni històric i cultural europeu, però des d’una perspectiva contemporània i procurant recuperar les parts oblidades de la memòria cultural material i immaterial. A partir d’aquest marc de treball general, des de TASCA ens vam encarregar de desenvolupar una recerca per tal de trobar les claus per implicar i comprometre a les persones joves en els processos creatius. La recerca ha posat en síntesi les visions sobre aquesta qüestió i les maneres de treballar de 34 organitzacions diferents, situades en els 4 països participants, i ha recollit les millors 20 pràctiques de treball. Podeu conèixer els resultats de la recerca, presentats per la investigadora de TASCA Mara Maso, en aquesta conferència. A través de la pàgina de Facebook de Future Epics,  podeu recuperar tot el contingut de treball on-line que hem compartit durant aquesta darrera setmana del projecte.