Formació de formadors a ‘El comerç i les escoles’

27 de gener del 2015

comerçiescoles_web

Dijous 16 de gener, ‘El comerç i les escoles’ va oferir al professorat de plàstica un seminari formatiu a Casa Piera conduït per Cécile Ribas, artista i professora de la Facultat de Formació del Professorat a la Universitat de Barcelona. El taller tenia per objectiu donar eines i recursos al professorat que participa al Premi Punts de Llibre, per tal de treballar i estimular la creativitat a l’aula a través de l’elaboració de punts de llibre amb el comerç de barri com a tema central.

Els docents participants van poder experimentar amb diverses tècniques pictòriques pensades per ser aplicades i adaptades amb alumnat d’educació infantil, primària i secundària. A través del llenguatge plàstic, els alumnes participants al premi traslladen a un punt de llibre les seves experiències i idees en relació al comerç de barri. L’Ajuntament de Barcelona editarà 500.000 exemplars de punts de llibre que, de cara a la diada de Sant Jordi, es distribuiran per tots els comerços dels eixos comercials de Barcelona. A més, tots els punts de llibre es presentaran el proper mes d’abril a la 7a Mostra ‘El comerç i les escoles’.

A més, aquest mes de gener, amb la tornada a les escoles, s’han reprès les visites a comerços de tota la ciutat, amb alumnes d’educació infantil, primària i secundària. ‘El comerç i les escoles’ és un programa educatiu, impulsat per la Direcció de Comerç i Consum i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de Barcelona entre l’alumnat, mitjançant el comerç de barri, i alhora educar per a un consum crític i responsable.

Més informació al web del programa ‘El comerç i les escoles’.