Bones pràctiques en el compromís juvenil amb la cultura

Dins del marc del projecte europeu Future epics, el dissabte 16 de novembre vam presentar a la Sala Carlos Díaz de l’INS Barri Besòs un avançament dels resultats de la recerca que hem realitzat des de Tasca.

És cert que als joves no els interessa la cultura i és difícil implicar-los en esdeveniments culturals? Sota el títol “Youth engagement in culture” la nostra recerca busca, entre altres coses, respondre aquesta pregunta i, per aconseguir-ho, ens hem centrat en la identificació de bones pràctiques realitzades per organitzacions i projectes que estan experimentant millores en el compromís i la relació dels i les joves amb els projectes culturals.

Mara Maso, responsable del desenvolupament de la recerca, va explicar les premisses i la metodologia utilitzada durant tot el procés i va destacar algunes de les bones pràctiques seleccionades dels 4 països participants en el projecte europeu: Sèrbia, Croàcia, Suècia i Espanya. Així mateix, va apuntar algunes de les conclusions extretes, entre les quals es troben recomanacions sobre com crear relacions duradores entre els i les joves i els projectes culturals i artístics.

Després de la seva exposició, es va crear un debat molt interessant entre el públic assistent, en el que es van tractar qüestions com la importància d’introduir la vessant més artística en els centres educatius (dansa, teatre, música, pintura, expressió artística, etc.) i es va subratllar la necessitat d’escoltar directament la veu de les persones joves.