Reprenem el programa Escola i Empresa

Després d’un tancament del curs 2019-2020 precipitat i inesperat per la pandèmia de la Covid19, el programa Escola i Empresa ha posat tots els esforços i la il·lusió per adaptar-se a la nova situació i poder oferir als centres educatius un curs 2019-2020 amb més opcions i adaptabilitat. La novetat més important és que aquest curs es posen en marxa dues modalitats de treball del programa: virtual i presencial; i les dues opcions són compatibles i combinables.

Així doncs, tot està en marxa i a punt perquè l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius puguin tornar a gaudir i a aprendre amb el programa Escola i Empresa. En la modalitat presencial, com sempre, els empresaris i empresàries que participen en el programa es desplaçaran fins als centres educatius que ho sol·liciten per oferir una sessió participativa amb els i les joves, a través de la qual es treballen aspectes relacionats amb l’emprenedoria, el lideratge, les habilitats dels empresaris i empresàries, la cadena de valor d’un producte… Tot d’una manera molt propera a l’alumnat i sempre buscant respondre els seus dubtes i preguntes. En la modalitat virtual, la sessió seguirà la mateixa estructura, però es realitzarà a distància, a través d’una plataforma on-line. A més a més, aquest curs Escola i Empresa posa també a disposició dels centres un paquet de material didàctic interactiu, a partir del qual l’alumnat, de manera individual, podrà treballar continguts més reflexius sobre la importància de l’empresa a la societat, amb una combinació de vídeos, animacions i preguntes i alguns exemples de situacions concretes derivades de la Covid.

Davant d’un curs tan incert, des d’Escola i Empresa s’amplien les opcions per tal de poder donar resposta a tothom i continuar aproximant el món de l’empresa i l’emprenedoria als centres educatius. Des de Tasca seguim coordinant les sessions del programa a Lleida i Tarragona, aquest curs comencem a coordinar també les sessions a la província de Girona i aportem un equip de persones que acompanyen als empresaris i empresàries durant les sessions. Podeu llegir algunes de les cròniques que escriuen les acompanyants aquí. I uns vídeos per conèixer l’experiència de l’alumnat, el professorat i els i les ponents amb el programa, aquí.