El Programa de Gent Gran està de festa

29 d’abril de 2015

centenari-web
Temps per viure, temps per compartir. Aquesta ha estat la idea central dels actes de celebració del centenari del Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària “la Caixa”, que fa 100 anys des que va iniciar la seva acció de suport a aquest col·lectiu. Per celebrar-ho, ha convertit el seu aniversari en tot un homenatge a la gent gran, amb l’objectiu de posar en valor el seu paper a la societat i presentant l’etapa de la vellesa com una oportunitat per continuar aprenent i aportant els seus coneixements i experiència. Durant els mesos de març i abril, TASCA ha estat responsable de l’organització dels 11 esdeveniments de celebració arreu de Catalunya i les Illes Balears.

Com a mostra de l’important paper que les persones grans tenen en la societat, en les diferents jornades s’han presentat experiències de participació social i voluntariat que es desenvolupen en el marc del Programa de Gent Gran, de la mà dels voluntaris i les entitats beneficiàries. Els assistents també han pogut gaudir de la conferència “Viure amb dignitat i autonomia”, a càrrec de Javier Yanguas i Pura Díaz, de Matia Instituto Gerontológico, trencant mites sobre la vellesa i donant claus per viure amb dignitat i autonomia, amb les persones grans com a protagonistes del seu propi envelliment.

Els actes han comptat amb presentadors de luxe, amb els periodistes Xavi Coral i Anna Boadas en els esdeveniments a Catalunya i l’actor mallorquí Toni Gomila en el cas de les Illes Balears. I com a cloenda dels diferents actes de celebració, emoció i màgia, amb una lectura dramatitzada sobre la vellesa de la mà de l’actriu Montserrat Carulla i l’actuació del mag Joaquin Matas.

Els actes han tingut lloc a Tortosa, Manresa, Girona, Lleida, Barcelona, Reus, Granollers, Es Mercadal i Palma de Mallorca. Onze esdeveniments arreu de Catalunya i les Illes Balears que han comptat amb al voltant de 3.500 participants de més de 200 centres de gent gran, entre usuaris, voluntaris i representants d’administracions i entitats col·laboradores.

Després de 100 anys de funcionament, el Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària “la Caixa” ofereix activitats per fomentar l’envelliment actiu a més de 255.000 persones i compta amb una xarxa de 60 espais propis i més de 160 centres en col·laboració amb diferents administracions.