El comerç i les escoles engega el curs del seu 10è aniversari al Born Centre Cultural

comerc1web

El comerç i les escoles dóna el tret de sortida al seu 10è curs escolar, que inicia les activitats aquest mes de novembre. Per engegar de manera especial aquest curs de 10è aniversari, el 29 de setembre va tenir la presentació del projecte al professorat al Born Centre Cultural, escenari que va permetre finalitzar l’acte amb una visita guiada al jaciment.

Encetem el curs incorporant al programa nous comerços i nous sectors, i comptem amb 50 botigues de Barcelona que obriran les seves portes per rebre els més de 6.000 alumnes que participaran en la proposta de les visites guiades a botigues de barri. Estan previstes més de 270 visites, algunes de les quals es podran fer en anglès o en altres idiomes.

Durant els mesos de novembre i desembre, s’organitzaran 58 tallers sobre consum responsable en els quals participaran més de 1.300 alumnes de 28 centres educatius.

El Premi Punts de llibre reconeixerà els 14 millors dibuixos sobre el comerç de proximitat, que elaboraran al voltant de 5.500 alumnes. Les imatges guanyadores es convertiran en punts de llibre que es distribuiran per tota la ciutat amb motiu de la diada de Sant Jordi. Com a novetat d’enguany, s’inclourà la categoria d’educació especial.

Tot el treball realitzat en el marc del programa es podrà veure a la 8a Mostra El comerç i les escoles, una exposició per compartir el resultat de la feina conjunta desenvolupada al llarg del curs escolar. Un curs d’activitats amb l’objectiu d’afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric entre l’alumnat a través del comerç de barri, i alhora educar per a un consum crític i responsable.