El comerç de proximitat a través de les arts visuals

29 de novembre de 2016

comerç_2

Un torrent de colors, de creativitat i d’idees plenes d’enginy. El premi Punt de Llibre és sempre una oportunitat per endinsar-nos en la mirada que petits i joves tenen del comerç de proximitat. Aquesta iniciativa del programa educatiu ‘El comerç i les escoles’ ja escalfa motors i el professorat participant ha pogut fer una immersió en diferents tècniques artístiques que puguin aplicar a les seves aules per treballar el comerç de barri a través de les arts visuals.

L’artista plàstica Cécile Ribas ha estat l’encarregada de conduir el professorat en aquest taller pràctic. Amb el comerç de proximitat com a punt de partida, els i les docents van poder descobrir diferents tècniques gràfiques i de dibuix, pensades per ser aplicades i adaptades amb infants i joves des de l’educació infantil i primària fins a la secundària. Celebrat a l’Abacus Eixample, la sessió ha estat tot un espai de creativitat on trobar eines i recursos gràfics per traslladar a les aules.

En els pròxims mesos, l’alumnat dels centres educatius participants elaboraran les seves propostes de disseny, que expliquin el comerç de proximitat a través dels ulls i la creativitat de petits i joves de tota Barcelona. En la passada edició vam rebre al voltant de 5.500 propostes d’alumnes de totes les edats, d’entre els quals es van seleccionar els 14 dissenys guanyadors. 14 mirades de petits i joves que van inundar la ciutat en forma dels 500.000 punts de llibre editats i distribuïts a totes les botigues dels eixos comercials de Barcelona durant la Diada de Sant Jordi.