Educació en comunicació amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya

educaciocomunicacio_web

L’educació en comunicació forma part de l’ADN de TASCA, amb projectes en què s’han implicat moltes tasqueres i tasqueros. Per això, el 2017 arrenca especialment il·lusionant, endinsant-nos de nou en el món de l’educació mediàtica. Aquest mes de febrer, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha confiat en TASCA per a l’elaboració i dinamització dels materials didàctics del seu projecte d’educació en comunicació. A partir del març, ens submergim en la fase de disseny dels recursos educatius i del pla d’accions de dinamització amb els centres educatius i les famílies.

Els materials estaran a l’abast de la comunitat educativa el curs 2017-2018. L’objectiu del projecte és promoure l’educació mediàtica i potenciar el coneixement del llenguatge audiovisual entre l’alumnat i impulsar bons hàbits en el consum audiovisual dels adolescents a través d’eines a l’abast de la comunitat educativa. Així, elaborarem diferents materials didàctics que treballaran els llenguatges des de la informació fins a la publicitat, passant per l’entreteniment i les bones pràctiques comunicatives en l’àmbit audiovisual i d’internet.

El projecte posarà el focus, també, en l’àmbit familiar, introduint l’educació en comunicació a les llars a través de diferents accions adreçades a les famílies. Des del consum de continguts audiovisuals als diferents dispositius fins a l’ús d’aplicacions i xarxes socials, posant sobre la taula qüestions com el consum audiovisual compartit, com valorar quins continguts poden ser els més adequats segons l’edat o els riscos i les oportunitats a les pantalles.