Dissabtes carregats d’energia juvenil al barri de Sants

joves_web

Dinàmiques de grup, activitats de robòtica, tallers creatius, activitats d’educació ambiental, reflexions sobre les relacions sexo-afectives, activitats esportives, construcció de jocs cooperatius, dansa… Aquestes són algunes de les moltes activitats que hem desenvolupat amb adolescents de Sants-Montjuïc. Des del 7 d’abril fins al 30 de juny, TASCA s’ha encarregat de la gestió i dinamització del projecte de dinamització juvenil Sants Jove, impulsat pel Districte de Sants-Montjuïc amb l’objectiu de generar un espai de trobada per a adolescents del territori i oferir-los activitats lúdiques i educatives.

Durant els dissabtes d’abril, maig i juny, i amb la Casa del Mig com a base d’operacions, hem treballat amb els i les joves aspectes com l’expressió de les emocions, l’autoestima o les relacions afectiu-sexuals a través de dinàmiques de reflexió i propostes lúdiques, artístiques i esportives. El projecte s’adreçava a adolescents de 12 a 16 anys que es troben en una situació personal, familiar o econòmica complexa. En total, 16 nois i noies han participat en aquesta iniciativa, on han tingut l’oportunitat de desenvolupar activitats de lleure educatiu i oci alternatiu i saludable acompanyats i guiats per dues dinamitzadores de TASCA.

Tampoc van faltar les sortides, des del CosmoCaixa fins a Estació Ciutat, passant per una refrescant jornada esportiva al Canal Olímpic de Castelldefels i la superació del repte de resoldre els enigmes d’un escape Room! Els i les joves han espremut al màxim el suc dels dissabtes a la tarda i han estat els protagonistes de la seva pròpia diversió, però també els responsables. I és que s’ha vetllat en tot moment perquè les activitats sorgissin principalment de les seves necessitats, gustos i inquietuds, promovent així la participació activa i fomentant el consens com a objectiu en la presa de decisions.