Dinamització dels Casals municipals de gent gran de Badalona

badalona1

Durant aquest mes d’octubre, TASCA ha rebut l’encàrrec d’engegar un nou projecte de dinamització dels Casals municipals de gent gran de Badalona. L’Ajuntament de Badalona impulsa aquest pla amb l’objectiu d’ampliar les eines de gestió amb què compten els Casals, i contribuir a la millora dels processos de treball intern.

La ciutat compta amb 12 centres de titularitat municipal, gestionats per associacions de ciutadans i ciutadanes. Fins ara, l’Ajuntament ha exercit la tutela de les entitats, ha facilitat els equipaments i ha garantit el manteniment dels mateixos. Ara, es vol fer un pas endavant i dotar el treball de l’àrea d’un marc conceptual i teòric, amb estratègies definides i comunes que esdevindran una millora significativa i, amb el temps, un canvi en el model de centre. Des de la dinamització, actualment s’està realitzant la fase de diagnòstic per tal de conèixer les necessitats i a partir d’aquí establir un pla de treball a la mida de cada Casal de gent gran. En una primera aproximació als centres, s’ha presentat la nova figura de la dinamització i els eixos sobre els quals es vol fonamentar aquest projecte: implementar noves formules per a l’autorganització i fomentar la participació comunitària per donar veu i democratitzar l’accés als espais de decisió, per tal que les persones grans se sentin, i siguin, protagonistes.

D’altra banda, el passat 1 d’octubre, en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, va tenir lloc la 2a Fira de la Gent Gran, al barri de La Salut de Badalona. Des de les deu del matí, en una jornada festiva que es va iniciar amb una batucada a l’entorn del Centre Cultural l’Escorxador, i fins a les vuit del vespre, les persones grans i les seves famílies van poder gaudir de diverses activitats de temàtiques molt variades. TASCA va ser-hi present amb un espai de Jocs cooperatius intergeneracionals, entre moltes altres propostes organitzades per i per a les persones grans.