Dia Mundial de les ciutats: la importància d’un desenvolupament urbà sostenible

mapab+s_web

Saps si hi ha algun restaurant de menjar ecològic al costat de la feina? O on pots trobar una botiga de productes a granel a prop de casa? T’has preguntat mai si hi ha algun banc del temps al teu barri? O si l’escola on portes els teus fills promou el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat? Vols recomanar-li un hotel sostenible a un amic que ve uns dies a Barcelona?

Aquestes són algunes de les preguntes que es van poder respondre durant la Festa del Dia Mundial de les Ciutats, des de l’espai dedicat al Mapa Barcelona + Sostenible, un mapa virtual interactiu que recull iniciatives que milloren la sostenibilitat de Barcelona, aporten beneficis socials i ambientals, i disposen d’un reconeixement comunitari o es basen en implicació ciutadana.

La Festa del Dia Mundial de les Ciutats es va celebrar el 5 de novembre al Recinte Modernista de Sant Pau, i va acollir un ventall ben ampli d’activitats obertes i dirigides a tots els públics. Des de TASCA hi vam ser presents donant a conèixer el Mapa B+S, dins del bloc d’activitats de Barcelona + Sostenible que agrupava activitats educatives que promouen el consum responsable a la ciutat, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta festa es va dur a terme en el marc de la celebració del Dia Mundial de les Ciutats, una data que té com a objectiu sensibilitzar a la societat de la importància del desenvolupament urbà sostenible i, alhora, promoure la cooperació i l’acció per donar resposta als reptes actuals de les ciutats.