D’estrena amb voluntaris del Programa de Gent Gran

Entre-versos

Des de Bellvitge, la Bonanova, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sagrada Família i Sant Vicenç dels Horts, voluntaris i voluntàries de diferents espais del Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària “la Caixa” han participat en la primera representació del projecte ‘Entre versos i Marsillach’. Els participants han pujat a l’escenari com a protagonistes de l’espectacle, per recitar, de forma teatralitzada, versos del Segle d’Or Espanyol. El projecte és una iniciativa de la Fundació Bancària “la Caixa” i Varela Produccions per acostar les arts escèniques a les persones grans.

‘Entre versos i Marsillach’ ha estat una gran oportunitat de posar en contacte persones grans de diferents municipis i casals per submergir-se en el món del teatre professional. Dotze dies d’assajos i de contacte amb professionals d’un món que fins ara desconeixen, el de la producció teatral. Els participants han valorat molt positivament la iniciativa, no només per l’experiència sobre l’escenari sinó per haver tingut l’oportunitat de viure en primera persona el procés teatral professional i tot el que passa darrere els telons perquè un espectacle arribi al públic.

El projecte té com a objectiu la integració de les persones grans en les arts escèniques i potenciar les seves habilitats i autoestima, fent arribar a aquest col·lectiu els beneficis de la interpretació i les possibilitats d’expressió que ofereixen el teatre i la poesia. Barcelona ha estat la primera de les 9 ciutats d’arreu d’Espanya en què es desenvoluparà el projecte i hi han participat voluntaris dels EspaiCaixa Bellvitge, Bonanova, Sanllehy, Gaudí i Sant Vicenç dels Horts, així com del Casal de Gent Gran de Sant Andreu.

TASCA ha estat responsable de la cerca i l’acompanyament de les persones grans participants per a aquesta primera experiència a Barcelona. L’obra viatjarà per altres 8 ciutats, donant l’oportunitat de participar-hi a noves persones en cada territori.