Entre la mobilitat sostenible i els camins escolars

El Consell de la Infància de Santa Coloma de Gramenet segueix treballant amb força. Aquest mes, la comissió 3, encarregada de promoure la mobilitat sostenible a la ciutat, ha acabat elaborant una ruta interurbana per fer a peu o bé corrent. A més, compta amb una part que es pot fer en bicicleta. Els consellers/eres aprenen a moure’s amb autonomia adquirint així un coneixement més profund de la seva ciutat, amb la descoberta, per exemple, de les seves antigues masies disperses pel seu territori.  Els consellers i conselleres realitzen la ruta i n’analitzen les seves diferents parts. S’anoten els carrers per on passen, els llocs d’interès de la ciutat que travessa la ruta i es busquen carrils bici que puguin afegir-se a la seva proposta.

La comissió 1 treballa sobre el projecte de camins escolars, entenent aquests com un trajecte per on poden transitar els infants de forma segura fent el trajecte de l’escola a casa i a la inversa.

S’ha estat treballant en la imatge que servirà per a senyalitzar els camins escolars de la ciutat. Aquesta imatge s’ha creat conjuntament entre els infants de la comissió i la il·lustradora Marina Sáez, qui ha recollit el treball fet per la comissió per elaborar-ne després la proposta final.  Aquesta apareixerà a senyals verticals i horitzontals al llarg de l’entramat de carrers que acabin formant part del camí escolar de la ciutat, en forma d’adhesius a comerços per on passi el camí escolar i a pòsters publicitaris. A més, els consellers/eres han analitzat els diferents carrers que formaran part del traçat de camí escolar, valorant, entre d’altres, el seu nivell de seguretat.