Des de TASCA, reprenem la gestió del programa educatiu “El comerç i les escoles”, engegant aquest mes de setembre un nou període d’inscripcions per a les activitats i novetats d’aquest curs. Aquest consolidat projecte, impulsat per la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum, ofereix durant el curs 2023-2024, una gran varietat d’activitats adreçades a centres educatius d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, FP i FPI.

D’entre les propostes ofertades, destaquem:

  • Visites guiades a comerços de la ciutat: l’alumnat i professorat podrà conèixer de primera ma els i les comerciants del barri, així com escoltar la història de la seva botiga. Les visites es complementaran amb un taller al mateix comerç.
  • Gimcanes “de comerç en comerç”: una proposta per descobrir els carrers de Barcelona a la vegada que se superen reptes, s’aprèn i es coneixen els comerços del barri.
  • Tallers de consum responsable: els centres educatius tindran l’oportunitat de reflexionar sobre diferents pràctiques de consum sostenible, solidari i de proximitat.
  • “Geoemblemàtics”: hem creat diverses rutes de georecerca que proposen descobrir els comerços més emblemàtics de Barcelona.
  • I el “Premi Punt de Llibre 2024”: explicar en un punt de llibre què és per tu el comerç del barri i participar en una sessió formativa sobre tècniques artístiques per a tenir més eines per plasmar el missatge.

L’acollida als centres educatius en el primer tram del període d’inscripcions ha estat excel·lent i el professorat ha expressat el seu interès per participar a les visites guiades als comerços de la ciutat, els tallers de consum responsable i la proposta de descobrir els comerços a través d’una gimcana amb l’alumnat. Ben aviat, les inscripcions posaran l’accent en el Premi Punt de Llibre 2024, convocatòria anual que es complementa amb una sessió formativa amb una professional especialitzada en el mon de la il·lustració i el disseny. El període d’inscripcions per a la programació 2023-2024 seguirà obert les properes setmanes, per tal de planificar l’activitat de tot el curs.

La gran varietat de comerços presents a la ciutat de Barcelona configuren una identitat comercial que es fa palesa en cada barri a través dels eixos comercials i reflecteixen la diversitat de cada territori en diferents àmbits, ja sigui arquitectònicament, culturalment o en l’àmbit dels serveis. El programa educatiu “El comerç i les escoles” posa a l’abans dels centres educatius aquests valors i coneixements.