El passat 16 de juny va tenir lloc la jornada de cloenda del Projecte d’Innovació Educativa de l’Escola Les Fontetes de Cerdanyola del Vallès. Es tracta d’un projecte de partenariat, en la línia dels projectes Magnet que es duen a terme en diferents centres educatius de Catalunya. Aquest curs 2021-2022 l’Escola Les Fontetes ha pogut impulsar aquest projecte amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, per tal d’establir noves aliances per a l’èxit educatiu.

Els nens i nenes del centre van iniciar un treball d’anàlisi dels robots i, tot seguit, el mateix alumnat va proposar treballar amb la tecnologia i crear el seu propi robot, no només limitar-se a analitzar-los.

El treball s’ha realitzat amb la complicitat de diferents matèries: per exemple, la presentació que va tenir lloc el 16 de juny davant la presència de l’alcalde i el regidor d’educació de Cerdanyola, així com les famílies que van poder assistir-hi i els propis infants, es va preparar amb la complicitat i suport del professorat de Llengua Catalana. Durant l’acte, van ser els propis nens i nenes els qui van explicar el procés que havien seguit per dissenyar el robot, executar-ne la construcció i quins materials havien utilitzat. Finalment, van explicar les dificultats que s’havien trobat i com les havien resolt: per exemple, perquè van utilitzar la barra de silicona o com van decantar-se per instal·lar un motor giratori per tal que el robot fes giragonses i d’aquesta manera dibuixés els gargots. Així va néixer la seva màquina de Gargot.

Al finalitzar l’acte, els nens i nenes van estirar un mural a terra i una colla de Màquines Gargot es van posar en funcionament per mostrar-nos com dibuixaven.