Claus per cuidar la memòria

memòria_

La pèrdua de memòria és un dels factors de l’envelliment que més preocupa les persones grans. Oblidar-se d’agafar les claus o d’apagar els llums, no tenir clar quan teníem una cita, descuidar-se de prendre la medicació. Són alguns oblits quotidians que tots podem tenir alguna vegada però que poden intensificar-se a mesura que ens fem grans.

Amb l’objectiu de prevenir o endarrerir aquest deteriorament de la memòria entre les persones grans, des d’aquest mes d’octubre estem desenvolupant els tallers de memòria de les Llars de Jubilats municipals de Lleida. TASCA s’ha encarregat del disseny i elaboració dels materials i de posar en marxa els tallers, que es realitzaran en 9 centres de gent gran de la ciutat.

Els participants als tallers tindran la possibilitat de realitzar un itinerari en tres blocs, per treballar la memòria sensorial, la memòria a curt termini i la memòria a llarg termini. En les sessions realitzaran exercicis pràctics i descobriran eines que els permetin millorar la capacitat d’atenció i memorització, des de la captació a la codificació, emmagatzematge i recuperació de la informació, intervenint en els diferents tipus de memòria. Un dels principals objectius és contribuir al benestar emocional i l’autoestima de les persones grans, i que desenvolupin estratègies aplicables en el seu dia a dia.