Les activitats del Programa de la Fundació ‘la Caixa’ compten amb la trobada cultural del Cinefòrum, una sessió que s’inicia amb la projecció d’una pel·lícula per, tot seguit, promoure el debat i l’intercanvi d’opinions a partir de l’obra, escollida sempre per a que sigui significativa i convidi a reflexionar sobre aspectes d’interès social.

Des de TASCA, ens encarreguem de l’organització i gestió dels Cinèforums. L’objectiu del Cinefòrum és, a banda de gaudir d’una pel·lícula triada per l’ocasió, compartir un debat obert i grupal que permeti reflexionar i conversar sobre temes d’actualitat, aspectes significatius en les nostres vides. Per tant, l’activitat va molt més enllà de la projecció de la pel·lícula per dur-nos a la reflexió i a un espai de trobada i intercanvi amb les participants.

Alguns dels temes que plantegem en aquest trimestre son el rol social de les persones grans, la importància d’aprendre a viure amb les pèrdues, les conseqüències del nostre benestar i salut, els estereotips i el llenguatge edatista i la qüestió del sentit de la vida.

Destaquem l’excel·lent acollida de l’activitat, que s’ha dut a terme a 112 centres de gent gran i que està previst que continuï a partir del proper mes de setembre.