Celebrem el Dia Mundial de la Bici!

diabici_web

Moure’s en bicicleta alegra la vida. Això és el que ens deien els i les ciclistes que el passat 19 d’abril van passar pels estands dinamitzats amb què l’Ajuntament de Barcelona va celebrar el Dia Mundial de la Bicicleta. Durant tota la jornada, es van realitzar accions d’informació i dinamització al carrer amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible i d’agrair i felicitar a la ciutadania que aposta per la bicicleta com a mitjà de transport.

En 4 punts estratègics de la ciutat es va instal·lar un photocall amb persones dinamitzadores de TASCA i informadores de l’Ajuntament de Barcelona, per  agrair  als  usuaris  i  usuàries  de  la  bicicleta  la seva contribució a la millora de la mobilitat i la sostenibilitat a Barcelona. En aquestes accions, a més, se’ls convidava a fer-se una foto i compartir-la a les xarxes socials, explicant al món els motius per moure’s en bicicleta per la ciutat. Entre totes les respostes, destaquen la facilitat i rapidesa per arribar als llocs, l’exercici físic en els desplaçaments quotidians, que és un mitjà més econòmic i sostenible i, sobretot, que fa els desplaçaments més agradables. De fet, molts dels usuaris i usuàries ens van explicar que moure’s en bici els havia canviat la vida.

Durant tot el dia, usuaris i usuàries de la bicicleta van passar pels punts en què es desenvolupaven les accions, situats al Passeig de Sant Joan, a l’Avinguda Paral·lel, a la Plaça de les Glòries i al carrer Numància. Aktes, empresa especialitzada en esdeveniments, va ser la responsable del disseny i coordinació dels estands. Des de Tasca hi hem col·laborat encarregant-nos de la selecció i coordinació de l’equip de dinamització.

Les accions desenvolupades van comptar amb un gran èxit de participació, i van ser moltes les persones que van fer-se la foto i ens van explicar els motius de la seva aposta per la bicicleta, com es pot veure als hashtags #bicibcn i #diamundialdelabicicleta. A més, els i les participants van rebre, com a obsequi, un reflector de llum LED i el nou mapa de carrils bici, que inclou els  quilòmetres construïts  i  en  construcció,  dades  sobre  altres  mitjans  de transport,  estacions  de Bicing, direccionalitats dels carrils bici i informació bàsica sobre l’actual normativa de circulació dels ciclistes.