TASCA és la responsable d’elaborar els materials pedagògics del projecte de divulgació científica Biodiversity Challenges per encàrrec del CEAB, Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Aquests materials inclouran càpsules audiovisuals, dossiers i activitats a l’aula per treballar en profunditat quatre temes: Biodiversitat, Resiliència, Ciència i Conservació.

La biodiversitat és la varietat de tots els éssers vius; les diferents plantes, animals i microorganismes, la informació genètica que contenen i els ecosistemes que formen, i, com s’explica al web del projecte, la biodiversitat ens proporciona coses tan bàsiques com aliments, combustible, refugi i medicines.

Actualment estem observant una pèrdua massiva de biodiversitat. L’objectiu d’aquest programa és fer arribar als adolescents i joves informació de qualitat, i en diferents formats, per conèixer, valorar i gestionar la biodiversitat amb la què convivim, assegurant la qualitat del nostre entorn i cobrir aspectes importants en la nostra vida en relació amb la biodiversitat com ara l’alimentació i la salut.

El primer Biodiversity Challenge es va desenvolupar a l’IMEDEA (CSIC-UIB) l’any 2012. En aquesta etapa, es va dissenyar una enquesta per comparar el nivell de coneixement que tenien els infants i els joves de les Illes Balears de les espècies locals amb el de les espècies exòtiques.

La proposta va tenir molt bona acollida i el projecte europeu Ocean Night ha permès rellançar aquesta enquesta i deixar-la disponible permanentment com a recurs didàctic, acompanyat d’altres eines que permetin apropar-nos i valorar la nostra Biodiversitat.