Besmina 2015: art, cultura i transformació social

30 de juny de 2015

besmina_web

Del 2 al 12 de juny ha tingut lloc la vuitena edició del Besmina, festival d’art jove al carrer que es desenvolupa en diferents espais i escenaris dels barris del Besòs-Maresme de Barcelona. Un any més, el festival ha tornat a omplir el barri d’art i cultura de la mà dels projectes dels joves en les categories de música, arts escèniques i arts visuals. La Companyia Physical Momentum Project, els grups musicals The Ruftops i Kinsale, i l’artista plàstica Zisis han estat els premiats de l’edició del 2015 del festival.

El Centre Cívic Besòs organitza i gestiona el festival Besmina, que va néixer de la sinergia entre els dinamitzadors juvenils de dos equipaments propers amb ganes de treballar junts, el centre cívic i l’Espai Jove la Mina. Des del 2008, el Besmina crea camins entre l’art i la cultura, entesos com a eines de reflexió i transformació social, per al públic més jove i per al conjunt de veïns i veïnes. Amb aquesta doble finalitat, la programació del Besmina vol esdevenir un punt de trobada de joves interessats en el món de la cultura i facilitar la seva expressió artística. Seguint aquesta intencionalitat, una part de la programació del festival ha sigut ideada i organitzada conjuntament amb un col·lectiu de joves del barri.

Un jurat especialitzat, format per professionals d’equipaments de referència que col·laboren amb el projecte, ha estat l’encarregat de seleccionar les propostes que han nodrit la programació de la vuitena edició del Besmina. Després de les actuacions que durant 10 dies han omplert el barri d’art al carrer, el jurat va atorgar els premis del festival a la Companyia Physical Momentum Project, pel seu espectacle ‘Postskriptum’; els grup musicals The Ruftops, en la categoria musical de majors de 22 anys; el duet musical Kinsale, en la categoria musical de menors de 22 anys i Premi Especial Koitton Club; i l’artista plàstica Zisis per la seva obra ‘Connectats’.

Aquest 2015, el festival ha crescut i s’ha obert a noves propostes que han arribat de Sant Adrià de Besòs i municipis propers, afavorint el moviment de persones que s’apropen als nostres barris.

El conjunt de les propostes presentades es pot consultar al web del Besmina 2015.