Allò invisible que ens fa barri

29 de novembre de 2016
prat_1

Un barri és molt més que l’espai entre les línies que delimiten diferents unitats urbanístiques dins d’un municipi. Cercar i visibilitzar els elements invisibles i intangibles que construeixen la identitat d’un barri és l’objectiu del projecte ‘Lo urbano invisible’, guanyador de la Beca Art al Barri 2016 al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa.

Els mesos de novembre i desembre, ‘Lo urbano invisible’ convida els veïns i veïnes del Prat de Llobregat a repensar i redisenyar el seu barri, en un procés d’investigació artística i creació col·lectiva d’uns mapeigs i cartografies urbanes en diferents formats. Un procés de co-creació que vol trobar noves maneres d’expressar la identitat del territori.

Visualitzar aquest procés en una exposició final és tot un repte. És per això que la mostra s’està desenvolupant en un espai expositiu orgànic, en constant creixement, modificació, mutació… Un espai de treball on plasmar les idees dels participants, ja que la importància del projecte rau en aquest procés, i no en el resultat final.

Darrere d’aquest projecte hi ha les artistes i investigadores Laura Malinverni i Marie – Monique Schaper. El seu projecte, ‘Lo urbano invisible’, és el guanyador de la beca Art al Barri 2016, impulsada pel centre cívic en el marc de la convocatòria d’arts visuals UNZIP, de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. La beca té com a objectiu treballar els conceptes d’identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa a partir de metodologies participatives.

Tot el procés de creació d’aquest projecte es pot seguir en el blog ‘Lo urbano invisible’.