Accions participatives per a la millora de la salut ambiental a Estació Ciutat

estaciociutat_web

En el marc de l’exposició ‘Després de la fi del món’, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona impulsa la iniciativa Estació Ciutat, un espai per al desenvolupament d’accions participatives a l’espai públic per a la recerca col·lectiva i la implicació ciutadana en la millora de la salut ambiental.

Estació Ciutat és un projecte de l’enginyera i artista Natalie Jeremijenko, i esdevé una Clínica de Salut Ambiental a l’espai públic, situada al Passatge Trullàs, al Poblenou. La iniciativa es concreta en un espai obert en què ciutadans i ciutadanes poden desenvolupar tallers que van des de la mesura de la qualitat de l’aire fins a la mesura de la qualitat del sòl i del creixement de la vegetació, passant per la reducció de contaminació a través del reciclatge o l’autoconsum energètic, entre molts altres àmbits. Els tallers es basen en receptes a través de les quals els visitants poden formar part d’un procés de participació i recerca col·lectiva.

Des de TASCA hem pogut formar part d’aquest projecte a través de la dinamització dels tallers, desenvolupats durant els mesos de novembre i desembre, i que es reprendran el pròxim mes de febrer. Uns tallers pels quals han passat centres educatius, veïns i veïnes, entitats del territori i altres agents del teixit social i cultural de la ciutat.