A Menorca entre versos i Marsillach

entreversos_web

Després de passar per 22 ciutats de tot l’estat espanyol, l’espectacle ‘Entre versos i Marsillach’ ha passat per primer cop per Menorca, de la mà de les persones grans voluntàries dels EspaiCaixa de Ciutadella i Es Mercadal. Un espectacle en homenatge a Adolfo Marsillach en què la gent gran és protagonista de tot un procés que va des de la formació i l’assaig fins a l’escenari, per recitar, de manera teatralitzada, versos del Segle d’Or Espanyol. El projecte és una iniciativa de la Fundació Bancària “la Caixa” i la companyia Varela Produccions, de Blanca Marsillach, per acostar les arts escèniques a les persones grans.

Els i les participants d’aquesta iniciativa valoren molt positivament l’experiència, no només per les sensacions sobre l’escenari sinó per haver tingut l’oportunitat de viure en primera persona el procés teatral professional i tot el que passa darrere els telons perquè un espectacle arribi al públic.

El projecte té com a objectiu la integració de les persones grans en les arts escèniques i potenciar les seves habilitats i autoestima, fent arribar a aquest col·lectiu els beneficis de la interpretació i les possibilitats d’expressió que ofereixen el teatre i la poesia. TASCA ha estat responsable de la cerca i l’acompanyament de les persones grans participants per a aquesta experiència, així com dels aspectes logístics de l’acte. Així, hem pogut tornar a col·laborar en aquest interessant projecte després de les experiències en anteriors edicions a Barcelona, Girona i Lleida.