24 d’abril de 2014.

xarxadecors_plataforma_llengua_tasca_projectes_culturaPlataforma per la llengua i 26 associacions de persones nouvingudes van organitzar, coincidint amb la diada de Sant Jordi, un acte de sensibilització per promoure el català com a llengua comuna i eina de cohesió social. A partir de les 17h, la Plaça dels Àngels de Barcelona va acollir una acció que, sota el nom ‘Xarxa de cors, per Sant Jordi el català ben amunt’, convidava els assistents a escriure missatges i desitjos per la llengua en targetes en forma de cor.

Dalt de l’escenari, la companyia de teatre Planeta Impro es va encarregar de dinamitzar l’acte, improvisant històries a partir dels desitjos que els participants van anar escrivint durant la tarda. Paral·lelament, es va oferir una mostra de les activitats de les entitats organitzadores, així com la signatura de llibres de diversos autors.

A les 19h i per cloure l’acció, un canó va fer enlairar tots els missatges recollits durant la jornada, fent-los volar per després recollir-los amb una xarxa de grans dimensions que simbolitzava la funció integradora de la llengua catalana i reivindicava la seva importància com a element d’acollida de les persones immigrades.

L’esdeveniment també va tenir presència a internet i a les xarxes socials. ‘Xarxa de cors’ va posar a disposició de la ciutadania un microsite que permetia escriure desitjos de manera virtual i va endegar el hashtag #xarxadecors per aplegar les piulades relacionades amb l’esdeveniment a Twitter.

TASCA es va encarregar de la producció de l’esdeveniment i va assessorar les entitats organitzadores en el seu disseny i conceptualització.

xarxadecors_plataforma_llengua_tasca_projectes_cultura